ЦОТК "ТЕНТ"
Почетна Упис чланова

Египатска делегација у посети Обреновцу

Дана 16. септембра 2019. године, проби Извођачког фолклорног ансамбла и Народног оркестра Центра за очување традиције и културе ''Термоелектране Никола Тесла'' Обреновац, уприличеној у Свечаној сали Соколског дома, присуствовала је осмочлана делегација сачињена од професора Државног универзитета са седиштем у Каиру, главном граду Египта. Делегација борави у Србији на позив и препоруку амбасадора Србије у Египту Њ.Е. г-дина Југослава Вукадиновића. Чланови делегације, на чијем се челу налази Др. Салва Ел Хадад, били су у прилици да спознају основе српског фолклора, као и да савладају основне играчке обрасце уз помоћ многобројних, раздраганих чланова фолклорног ансамбла.

Господин Свето Д. Добријевић, председник Центра, је у име присутних поздравио госте и исказао радост што су чланови египатске делегације одлучили да у току свог тродневног боравка у Србији посете и Обреновац, осврнувши се на одличне дипломатске односе двеју земаља успостављених још половином прошлог века. Упознао је присутне о предстојећој прослави великог јубилеја, 40 година постојања и рада Центра, која ће бити уприличена у новембру месецу, као и о спремности чланова обреновачког фолклорног ансамбла да своје умеће, српску културу и своју општину достојно представе на фестивалима уметничког стваралаштва, који се неретко организују на различитим локацијама широм ове северноафричке земље.

Са чврстим уверењем да ће се сарадња двеју пријатељских земаља проширити и на културне делатности деце и младих, уз посредство највиших државних институција, чланови египатске делегације су напустили Обреновац и упутили се назад ка престоници.
Администратори и аутори сајта:

- Кристина Гагић
e-mail: / kgagic999@gmail.com /

- Ана Ћорломановић
e-mail: / ana.corlomanovic@gmail.com /

Контакт:
011/8724-394
/office@cotktent.rs/
Улица: Војводе Мишића 226,
11500 Обреновац, Република Србија

Copyright © 2018.