ЦОТК "ТЕНТ"
Почетна Упис чланова

Чланови Школе фолклора ЦОТК ''ТЕНТ'' на турнеји у ИталијиСто двадесет чланова Школе фолклора Центра за очување традиције и културе ''Термоелектране Никола Тесла'' Обреновац је по први пут боравило у Италији, у туристичком месту Римини на обали јадранског мора, у периоду од 27. јула до 5. августа.

Осим одмора и разоноде у којима су најмлађи чланови Центра уживали свакодневно захваљујући аниматорском тиму, организовани су и додатни садржаји како би се употпунио боравак у Риминију. Трећег дана боравка у Италији уприличен је свечани концерт на централном тргу у граду Пезару надомак Риминија, у организацији италијанске фолклорне федерације, на којем су се представили сви ансамбли Школе фолклора.

У среду, 31. јула, чланови Школе фолклора су посетили Републику Сан Марино, једну од најмањих и најстаријих држава света, где су имали својеврсну прилику да посете тврђаву и базилику Сан Марина, као и видиковац са кога се пружао широк поглед на приобални део јадранског мора. Два дана касније организована је и посета тематском парку ''Италија у минијатурама'', који обухвата површину од 85км2, а који у свом саставу има више од 270 реплика најпознатијих архитектонских знаменитости Италије и других земаља света, које су изграђене у размери 1:25 и 1:50. Атракција која је оставила највећи утисак на обреновачке фолклораше је ''Венеција у малом'', која заузима велики простор са 19 палата, које су само 5 пута мање од оригинала.

По повратку из Риминија фолклораши Центра посетили су Венецију – ''Краљицу Јадрана''. Током деветочасовне посете Венецији уприличена је посета најзначајнијим туристичким знаменитостима овог надалеко познатог туристичког места: Пјаца Унита - највећи трг на морској обали у Европи, Трг Светог Марка, Базилика Св. Марка, Дуждева палата и многе друге.

Пуни лепих утисака са турнеје у Италији, чланови Школе фолклора Центра су се у послеподневним часовима вратили у Обреновац. Руководство Центра упућује свим родитељима искрене изразе захвалности на пруженој помоћи и подршци у реализацији ове турнеје.

Позивамо суграђане свих узраста да постану део ТЕНТ-ове приче, уписом у неке од следећих секција Центра: Школа фолклора, певачка група ''Ђурђе'', Народни оркестар, Школа Оркестра, хор ''Обреновачке девојке'' и Школа глуме. Пријем нових чланова вршиће се од 3. септембра, сваког радног дана у термину од 18 до 23 часа у Свечаној сали Соколског дома у Обреновцу. Све додатне информације можете добити позивом на следећи број телефона: +381 64 034 43 46, односно слањем електронске поште на званичну e-mail адресу Центра: office@cotktent.rs. Добро нам дошли!Администратори и аутори сајта:

- Кристина Гагић
e-mail: / kgagic999@gmail.com /

- Ана Ћорломановић
e-mail: / ana.corlomanovic@gmail.com /

Контакт:
011/8724-394
/office@cotktent.rs/
Улица: Војводе Мишића 226,
11500 Обреновац, Република Србија

Copyright © 2018.