ЦОТК "ТЕНТ"
Почетна Упис чланова

Чланови позоришта ''Поетски театар'' - апсолутни победници Фестивала аматерских казалишта у Славонском БродуПозоришту ''Поетски театар'' Центра за очување традиције и културе ''Термоелектране Никола Тесла'' Обреновац додељено је признање - асполутни победник Фестивала аматерских казалишта, уприличеном у Славонском Броду (Хрватска), 6. септембра 2018. године. Претходно су се чланови ове секције Центра представили хрватској публици представом ''Мигранткиња Лејла или Далеко је Хајделберг'' по тексту обреновачког писца Славка Стаменића.

Члановима позоришта ''Поетски театар'', који су по први пут узели учешће на поменутом фестивалу, припале су следеће награде: награда за адаптацију / оригинално казалишно дело, награда за најбољу главну мушку улогу (Бранко Селимовић), најбољу женску улогу (Кристина Лозо), награда за споредну женску улогу (Теодора Петровић), затим награда за режију и најбољу представу по оцени стручног жирија.

„Лејла“ је потресна људска прича о рату, страдању, миграцијама, насилно раздвојеним породицама, смрти, али и окрепљујућа приповест о љубави, вери, нади, препознавању и емпатији, које се по познатој античкој параболи налазе на дну лествице иза свих недаћа. „Лејла“ говори о људима који, након што побегну са својих огњишта спашавајувићи живу главу, бивају отргнути од навика, свакодневице - молитви, песама, хобија, ситних и крупнијих задовољстава; и који напослетку уочавају да је једини пут који им је преостао - пут напред, и непоколебљиво одлучују да га следе. У улози Бјанке наступила је Кристина Лозо, у улози Томислава Бранко Селимовић, а као мигранткиња Лејла представила се Теодора Петровић.

Руководство Центра за очување традиције и културе ''Термоелектране Никола Тесла'' Обреновац упућује искрене изразе захвалности Градској општини Обреновац, на челу са председником господином Мирославом Чучковићем, на вишегодишњој и свесрдној помоћи и подршци која није изостала ни у реализацији турнеје чланова позоришта ''Поетски театар'' ЦОТК ''ТЕНТ'' Обреновац у Славонском Броду.Администратори и аутори сајта:

- Кристина Гагић
e-mail: / kgagic999@gmail.com /

- Ана Ћорломановић
e-mail: / ana.corlomanovic@gmail.com /

Контакт:
011/8724-394
/office@cotktent.rs/
Улица: Војводе Мишића 226,
11500 Обреновац, Република Србија

Copyright © 2018.