ЦОТК "ТЕНТ"
Почетна Упис чланова

Излет Рекреативне групе фолклора у Сарајеву ( 22.-24.03.2019. )


Ове године у мају месецу смо први пут на иницијативу самих наших чланова, организовали тродневни излет у Сарајево. Током три дана поред стандрадног дружења имали смо прилику и да упознамо мало боље сам град Сарајево и његову туристичку понуду. Поред саме Башчаршије која је највећа атракција овог града и која одише мирисом Сарајевских ћевапа и кафе и наравно непревазиђених посластица као што шу баклаве, туфахије, рахат локум, кадаиф и неизоставне пите и сам мирис Босанског бурека не може да се не осети.

Посета Земаљском музеју у којем, поред етнолошке поставке, смо видели и саму разноврсну понуду флоре и фауне која је карактеристична у овом делу света имали смо и прилику да се попнемо на највишу зграду у Сараејву – тзв. Аваз Торањ са којег се пружа поглед на цео град Сарајево. Од скоро позната атракција у Сарајеву јесте и вожња гондолом која се пружа од подножја самог града па све до врха Требевића је посебно оставила на нас утисак као и посета Музеју Севдаха који је успомена на све певаче познатих севдалинки у Босни. Неизоставна је била и посета Музеју Младе Босне који се везује за познати догађај у нашој историји (атентат на Франца Фердината) и сам споменик-обележје Гаврилу Принципу.

Сам дух и атмосфера у Сарајеву се мора искључиво доживети, нема довољно описних речи, а заједно смо закључили да три дана није довољно да се све види и осети онако са мераком како би сами становници рекли.

Уколико и Ви желите да нам се придружите у очувању наше традиције, уз ведру атмосферу и пријатно дружење, можете нас посетити у Свечаној сали Соколског дома у Обреновцу. У терминима, средом и петком, од 21 до 23 часа.


Sarajevo


Администратори и аутори сајта:

- Кристина Гагић
e-mail: / kgagic999@gmail.com /

- Ана Ћорломановић
e-mail: / ana.corlomanovic@gmail.com /

Контакт:
011/8724-394
/office@cotktent.rs/
Улица: Војводе Мишића 226,
11500 Обреновац, Република Србија

Copyright © 2018.