ЦОТК "ТЕНТ"
Почетна Упис чланова

РЕКРЕАТИВНА ФОЛКЛОРНА ГРУПА

Нешто што се врло тешко брише из срца јесте управо љубав према игри и песми. Управо наши рекреативци доказују да не постоји доба у животу човека које би му онемогућило да исту ту љубав негује. Захваљујући иницијативи чланова Уметничког савета Центра, свим љубитељима народне игре и песме омогућени су адекватни услови за рекреативним бављењем фолклора, те је тако у септембру месецу 2017. године оформљена Рекреативна фолклорна група Центра за очување традиције и културе ''Термоелектране Никола Тесла'' Обреновац.

Рекреативна фолклорна група Центра тренутно броји близу 100 чланова, узраста од 16 до 66 година, махом родитеље чија се деца редовно баве фолклором у оквиру дечијих фолклорних ансамбала Школе фолклора. Сви они уз ведру атмосферу и пријатно дружење почињу своје фолклорно путовање, упознавајући се са народном ношњом, као и основним играчким обрасцима које након одређеног времена усложњавају у својеврсна кореографска решења.

Пробе се одржавају у Свечаној сали Соколског дома у Обреновцу, средом и петком, у термину од 21 до 23 часа. На репертоару Рекреативне групе налазе се кореографије које редовно изводе чланови Првог извођачког ансамбла.

Руководилац рекреативне фолклорне групе: Александар Драгачевац.

<


Администратори и аутори сајта:

- Кристина Гагић
e-mail: / kgagic999@gmail.com /

- Ана Ћорломановић
e-mail: / ana.corlomanovic@gmail.com /

Контакт:
011/8724-394
/office@cotktent.rs/
Улица: Војводе Мишића 226,
11500 Обреновац, Република Србија

Copyright © 2018.