ЦОТК "ТЕНТ"
Почетна Упис чланова

Певачка група "Ђурђе"

Прва мешовита певачка група културно-уметничког друштва ,,Термоелектране Никола Тесла'' Обреновац је основана у марту 2001. године, а дужност руководиоца ове мешовите певачке групе до 2014. године је обављао етномузиколог Биљана Коњевић.

Певачка група Центра за очување традиције и културе „Термоелектране Никола Тесла” Обреновац је обновљена у децембру 2015. године, под називом ,,Ђурђе'', на иницијативу Сање Николић, истакнутог члана Мешовитог хора Министарства одбране и Војске Србије и хора ,,Обреновачке девојке''. Ову певачку групу чине како чланови који су певали у разним хоровима, етно групама и камерним саставима, тако и чланови Извођачког фолклорног ансамбла. Њихово дугогодишње искуство резултирало је да се већ након неколико проба сачини богат репертоар са преко четрдесет песама, којима су се представиле на свом првом самосталном концерту под називом „Песмом кроз Србију” (31. јануар 2016. године). Након двогодишњег напорног рада и усавршавања чланови певачке групе ,,Ђурђе'' су на радост свих Обреновчана приредили концерт традиционалне песме и музике под називом ,,Путем традиције'', на празник Сретење (15. фебруар 2018. године). Чланови ове певачке групе су небројано пута узимали учешће на свим важнијим културним манифестацијама у Обреновцу и другим градовима Србије. У августу 2017. године узели су учешће на Међународном фестивалу аматерског стваралаштва ,,Балкан Фолк Фест'' у Варни (Бугарска), освојивши највише признање - Златну плакету Фестивала. На репертоару певачке групе „Ђурђе” тренутно се налази преко осамдесет песама из свих крајева Србије и осталих земаља региона, а најзаступљеније су песме са југа Србије, тј. Косова и Метохије.

Улогу руководиоца певачке групе ,,Ђурђе'' је до јула 2018. године врло успешно обављала Сања Николић, а од јула месеца поменуту функцију преузима Наталија Лазић, истакнути члан певачке групе ,,Ђурђе''.

Певачка група

Администратори и аутори сајта:

- Кристина Гагић
e-mail: / kgagic999@gmail.com /

- Ана Ћорломановић
e-mail: / ana.corlomanovic@gmail.com /

Контакт:
011/8724-394
/office@cotktent.rs/
Улица: Војводе Мишића 226,
11500 Обреновац, Република Србија

Copyright © 2018.