ЦОТК "ТЕНТ"
Почетна Упис чланова

"ТЕНТОВ МАЛИ КУТАК"

Драги наши суграђани,

Можете ли да замислите децу основног узраста као презентере озбиљних вести у вези са радом једне културне институције? Или као извештаче са лица места? Или као новинаре и репортере? А као презентере временске прогнозе? Ми можемо. И урадили смо то. Центар за очување традиције и културе ‘’Термоелеткране Никола Тесла’’ Обреновац вам премијерно представља "Тентов мали кутак" - петнаестоминутну информативну форму, коју у потпуности реализују деца - чланови Школе фолкора узраста од 6 до 15 година.

‘’Тентов мали кутак’’ је емисија забавног карактера у којој се ништа не подразумева. Ако је одраслима непријатно да постављају питања када им нешто није јасно, клинцима дефинитвно није. ‘’Тентов мали кутак’’ постоји да би нас деца која не знају да читају новине и рекламе, питала шта тачно значи променљиво време, управни и надзорни одбор, уметнички савет, статут и други стручни изрази чија су значења за децу у потпуности непозната. Ако објаснимо њима, објаснићемо понешто и самима себи. У тих петнаест минута осмех се неће селити са ваших лица, те ћете засигурно заборавити на свакодневне проблеме. Имаћете прилику да се одморите макар на тренутак. Управо ће такав утицај на одрасле имати "Тентов мали кутак".

Гледаоци ће бити у прилици да на уверљив и интересантан начин сазнају више о најважнијим вестима које се тичу рада Центра за очување традиције и културе ‘’Термоелеткране Никола Тесла’’ Обреновац у оквиру рубрике ‘’У фокусу’’, као и да буду благовремено обавештена о концертима и представама, које редовно реализују чланови свих секција Центра и то: Извођачки ансамбл, певачка група ‘’Ђурђе’’, Народни оркестар, хор ‘’Обреновачке девојке’’, позориште ‘’Поетски театар’’, Школа фолклоре и Школа глуме. Свака емисија информативног садржаја није потпуна без специјалног госта у импровизованом студију, те ће гост бити неизбежан део сваке епизоде, чији ће циљ бити да у разговору са нашим младим новинарима ближе обавести гледаоце о тренутним активностима Центра. Али то није све. Наиме, свака епизода ове емисије биће обогаћена садржајем у оквиру рубрике под називом ‘’Да ли сте знали?’’ у којој ће наши ‘’мали’’ новинари бити у прилици да сазнају више о историјском развоју Обреновца, али и да науче више о значајном историјском утицају народне ношње, игре и песме на свакодневни живот српског народа из различитих крајева наше земље. Епилог епизоде биће резервисан за рубрику ‘’Време’’ у којој ће наши преслатки малишани, на њима својствен начин, презентовати вести које се тичу временских прилика или неприлика у нашем граду.

Осим тога, деца ће бити у прилици да се кроз забаван и информативан садржај, речима које су њима блиске и разумљиве, боље упознају свет око себе. „Мали" новинари ће се трудити да им објасне занимљиве теме, на начин на који они могу најлакше да разумеју. Јер, и они су деца. У тих петнаест минута, малишани ће се кроз занимљиве прилоге и богат садржај едуковати на забаван начин и у себи подстаћи истраживачки дух. Осетиће да се коначно неко директно обраћа њима, и да коначно имају емисију попут одраслих. "Тентов мали кутак’’ ће крај малог екрана окупљати целу породицу, те ће деца и одрасли са пажњом пратити вести које су нам „мали" извештачи спремили. Одрасли ће имати прилику да се насмеју и на тренутак забораве свакодневне проблеме, а деца да науче много тога.

Емисија "Тентов мали кутак’’ биће објављивана у послеподневним часовима на званичној интернет презентацији Центра за очување традиције и културе ‘’Термоелеткране Никола Тесла’’ Обреновац (www.cotktent.rs), као и на званичном youtube каналу истог. Гледаоци ће бити у прилици да предлажу нове теме у оквиру различитих рубрика, тако што ће се редакцији емисије обраћати путем ел. поште на следећу е-маил адресу: tentovmalikutak@cotktent.rs; или позивом на број: +381 (11) 8724 394 и +381 64 034 43 46. Обећавамо вам да ћемо вам макар на петнаест минута омогућити да свет посматрате дечијим очима.Администратори и аутори сајта:

- Кристина Гагић
e-mail: / kgagic999@gmail.com /

- Ана Ћорломановић
e-mail: / ana.corlomanovic@gmail.com /

Контакт:
011/8724-394
/office@cotktent.rs/
Улица: Војводе Мишића 226,
11500 Обреновац, Република Србија

Copyright © 2018.