ЦОТК "ТЕНТ"
Почетна Упис чланова

ТЕНТОВИ ОМЛАДИНЦИ У БУГАРСКОЈ

У периоду од 13. до 17. јула 2018. године чланови Омладинског ансамбла Центра за очување традиције и културе ''Термоелектране Никола Тесла'' Обреновац су боравили у граду Панађуришту, на свега 100км од главног града Софије, узевши учешће на Међународном фестивалу дечијег фолклора. Тих дана град Панађуриште је био епицентар различитих култура, место окупљања талентоване деце која међусобно деле искрену љубав према народној игри, музици и песми.
Међународни фестивал дечијег фолклора под називом ''Разнобојни свет'', одржава се пети пут за редом, а ове године је окупио 270 учесника, узраста до 15 година, у оквиру 10 фолклорних ансамбала. Организатори Фестивала су Светска фолклорна организација (IGF) и Град Панађуриште. Учешће на Фестивалу су поред представника из Србије узели и чланови фолклорних ансамбала из Белорусије, Бугарске, Костарике и Мексика. Чланови Омладинског ансамбла су се у такмичарском делу Фестивала представили следећим кореографијама: ''Свадбени обичаји Косовског Поморавља - Игре из Гњилана'' и ''Влашки обичаји из села Дубока - Дубочке краљице'', те на тај начин освојили заслужено треће место!
Члановима Омладинског ансамбла упућујемо искрене честитке на постигнутом успеху, уз наду да ће постигнут успех бити додатни подстрек за наставак напорног рада, а све са циљем да се српска традиција и култура на успешан начин представи ван граница наше земље.


Фотографије можете погледати овде.Администратори и аутори сајта:

- Кристина Гагић
e-mail: / kgagic999@gmail.com /

- Ана Ћорломановић
e-mail: / ana.corlomanovic@gmail.com /

Контакт:
011/8724-394
/office@cotktent.rs/
Улица: Војводе Мишића 226,
11500 Обреновац, Република Србија

Copyright © 2018.