ЦОТК "ТЕНТ"
Почетна Упис чланова

Жељко Шишић, рођен 18.02.1985. у Београду. Дипломирао у Новом Саду у класи проф. Будински Михал-а 2010. године. Похађао је средњу муичку гимназију "Ватрослав Лисински" од 2000. године до 2004. године завршио два одсека, инструментални у класи Степановић Љиљане и теоретски одсек. Основно музичко образовање је стекао у музичкој школи “Ватрослав Лисински” у класи Аћимовић Мире од 1995. године до 2000. године. Похађао је основну школу “Јован Јовановић Змај” у Обреновцу од 1992. године до 2000. године.
Од 2013. године ради у музичкој школи "Ватрослав Лисински" Београд, у издвојеном одељену у Обреновцу као професор виолине и камерне музике.
Прво искуство свирања у културном уметничком друштву је са 11 година у КУД- у “Никола Тесла” Обреновац где је ишао на прву турнеју у Украјину, Љвов.
За време професионалног концертирања учествовао је на многобројним концертима и фестивалима као: солиста, члан камерних састава, камерних ансамбала, концерт мајстор омладинског симфонијског оркестра, члан "Војвођански симфоничари", Народни оркестар РТВ- а, омадински народни оркестар РТС- а, члан групе "Alfama quintet", члан групе "La Familia", члан групе "Yar quintet", члан КУД- а "ТЕНТ" Обреновац, члан КУД- а "Драган Марковић" Забрежје,наступајући у земљи: Обреновац, Београд, Нови Сад, Суботица, Ниш, Пирот, Лесковац, Суботица, Блаце, Лазаревац, Зрењанин, Кустиљ, Алибунар, Младеновац, Рума, Шабац, Вршац, Смедерево... у познатим концертним салама као сто су: Задужбина Илије М. Коларац, Сава Центар, Атријум, Етнографски музеј, Синагога- Нови Сад, Народно позориште- Нови Сад, Народно позориште- Београд, Студентски град, културни центри и галерије широм Србије...
Наступао је ван земље и представљао Србију у: Луки, Кастро де вилари, Паризу, Картагена, Мурсија, Љвов, Алба Јулија, Темишвар, Сарајево, Приједор, Подгорица, Цетиње, Ново Место, Загреб... Наступао је и на домаћим ТВ станицама: РТС, Б92, РТВ, Арт канал, Хаппy тв, ТВ Пинк, МАГ, Сдудио Б... као и на домаћим радио станицама. Учесник је многобројних такмичења: Републичких, Међународних, Интернационалних, школских, на пољима виолине и камерне музике на којима је освојио: специјалне награде, девет првих награда, две друге и две треће награде. Проглашен је за најуспешнијег ученика МС "Ватрослав Лисински" 2003. године.Био је један од најбољих студената у генерацији. Похађао је семинаре код еминентних професора виолине: проф. Љиљана Степановић- МС "Ватрослав Лисински" Београд, проф. Урош Пешић- Академија Уметности Нови Сад, проф. Љубомир Михајловић- факултет музичке уметности Београд, проф. Павел Верњиков- конзерваторијум Беч, проф. Игор Петрушевски- краљевска академија Лондон, проф. Игор Волоце- конзерваторијум Париз, проф. Михал Будински- Академија Уметности Нови Сад проф. Ино Мирковић- Загреб.
Од 2016. године је руководилац народног оркестра ЦОТК “ТЕНТ” Обреновац.

Александар Драгачевац, рођен 24.11.1986. год. у Београду. Завршио је Oсновну школу у Обреновцу са одличним успехом и Вуковом дипломом a потом и средњу ветеринарску као ђак генерације 2006. год.. Већ у млађим разредима почиње да се бави фолклором, тачније, почиње да игра у школи фолклора КУД-а „ТЕНТ“ и са уписом средње школе прелази у Први извођачки ансамбл. Са почетком студирања бива заинтересован за рад у школи фолклора и тада уз помоћ старијих колега и учећи из разних литература почиње волонтерски да ради са најмлађим групама деце.
Током 2009. године прелази у статус стално запосленог радника у Културно-Уметничком Друштву ,,ТЕНТ’’ и почиње далеко озбиљније да се бави фолклором, а понајвише самом раду са децом. Полазник је преко десет разних семинара који су одржавани по Србији са темама изучавања дечјих игара, фолклорне педагогије и игара за одрасле из разних наших крајева, чији су предавачи били реномирани кореографи као што су: Вера Ристић, Десанка Ђорђевић, Воја Јовановић, Дајана Костић и др. Имао је велику подршку старијих колега и поучен дотадашњим искуством, сам је осмислио и урадио неколико кореографија које су примерене разним дечијим узрастима и које се изводе и играју дан данас.
Како је доста учио и надограђивао себе у овој бранши, желећи још више да напредује, почео је да изучава традиционалну ношњу са наших простора и 2011. године почиње да ради и као сценски гардеробер и главно и одговорно лице за одевање ансамбла у народну ношњу. Пошто је био самоук и самоиницијативно се интересовао за одређене појединости, бивао је и полазник бројних семинара који су проучавали ношњу одређених крајева као и саму израду појединих делова ношње и накита. Остварује сарадњу са појединим људима уз чију помоћ је радио неколицину етно ревија а и дан данас се бави откупљивањем оригиналних примерака народне ношње на терену. Из хобија се базирао на израду женског традиционалног накита и оглавља. Учествовао је 4 године у назад на Европским смотрама српских друштава из дијаспоре на којима је био задужен за облачење разних ансамбала и био одговорно лице за њихов изглед на сцени.
Заједно са члановима друштва и играчима, иза себе има преко 270 концерата са Првим извођачким ансамблом, 20 турнеја, и прегршт путовања на челу са дечијим групама.
Како су се успеси низали, године пролазиле а искуство гомилало, 2012. године постаје званично и асистент уметничког руководиоца и солиста Извођачког ансамбла. Од 2016. године је руководилац секције школа фолклора у сада већ ЦОТК „ТЕНТ“, један је од иницијатора новооформиране Рекреативне групе фолклора која броји преко 100 чланова и руководилац је Омладинског ансамбла који је у јулу 2018. године освојио треће место на међународном фестивалу у Бугарској.

Наталија Лазић, рођена 11. јануара 1991. године у Београду. Живи у Обреновцу и дипломирани је професор француског језика и књижевности. Певањем се бави 13 година. Са активним певањем и наступима се сусрела током школовања, учествујући на бројним школским приредбама. Бивши је члан певачке групе КУД-а „Дрган Марковић“ са Забрежја, а чланством у истој, од своје 15. године, развила је своју, тада већ постојећу љубав према традиционалној и изворној музици Балкана и наступала на више концерата.
Од јануара 2012. године постала је члан градског хора „Обреновачке девојке“, а исте године, учествује у полуфиналу такмичења „Ја имам таленат“ певајући песме на француском језику. Као глумачко-музичка подршка, у оквиру „PASCO“ пројекта, учествовала је у три мјузикла: „Tommy“ (2011), „ Mamma mia“ (2012) и „Кабаре код маме Годо“ (2013) као и у представи „Закон великих бројева“.
Током 2013. године учествовала је у радионицама традиционалног певања „Бистрик“, под руководством Биљане Крстић, где је унапредила своје знање о српској традиционалној музици и техникама певања исте. Исте године, као члан волонтерскe кампање „Чини добро“, певала је на фестивалу „Ослобађање“ и под окриљем пројекта, заједно са осталим члановима, учествовала у снимању заједничке ауторске песме под истоименим називом - „Чини добро“.
Од децембра 2015. године је члан певачке групе „Ђурђе“ при Центру за очување традиције и културе, и од оснивања је њен активан члан. Марта 2018. године је освојила прву награду на такмичењу за франкофону песму, одржаном у Нишу, организованом при Француском институту Србије, изводећи песму Патрисије Кас Il me dit que je suis belle.
Од јула 2018. је руководилац певачке групе "Ђурђе"

Катарина Гојковић рођена је 13. јануара 1995. године у Пљевљима(Црна Гора). Похађала је и завршила XII београдску гимназију као и музичку школу Мокрањац-одсек за традиционално певање и свирање као одличан ђак. Након стицања основног музичког образовања, уписује и традиционално свирање где учи свирање на кавалу. 2014. године уписује Факултет ветеринарске медицине који тренутно студира. Свој први јавни наступ бележи са 7 година у Основној школи Франце Прешерн (коју у то време и похађа) са песмом ''Пуче пушка''. Са својим рођеним братом Стеваном изучава песме из тада популарног филма ''Зона Замфирова'', након чега бележи мношство наступа у дуету који их издваја због посебних веза. Више пута је учествовала на такмичењу Златна сирена где бележи једно прво и једно друго место. Годину дана ''носи'' статус члана КУД-а Котуровић, након чега се потпуно усмерава на изворно певање. Изучавање традиционалних песама наставља у тада, тек основаном друштву Прело са којим бележи многобројне наступе и такмичења, као истакнути солиста. Године 2011/2012. заједно са братом Стеваном наступа у музичком програму ''Ја имам таленат'', где такмичење завршавају као треће пласирани у полуфиналној емисији. Након такмичења, Катарина и Стеван оснивају певачку групу у КУД-у Ђока Павловић, чији су и сада уметнички руководиоци. Након вишегодишњег рада, група осваја прво место на такмичењу Аматери своме граду, успут бележећи низ концерата у земљи и околини. 2012. уписује приватну школу традиционалног певања Бојане Николић, где по први пут учи технику дисања и певања. Као истакнути ђак, убрзо прелази у групу Српски гласови са којом бележи много наступа у земљи и иностранству. На такмичењу Златни опанак у Ваљеву, осваја прво место у категорији вокалних солиста. Od 2015. је вокални педагог у школи Бојане Николић где започиње држање часова и преношење знања на ученике исте. Гостовала је на већем броју телевизијских и радио емисија, а тренутно јој је у плану израда аудио записа песама научених током дугогодишњег рада. Међу многобројне наступе убрајају се и поједини истакнути:“Trobades musica mediterania” Spanija 2015; Todo Mundo 2013.; Brankovo kolo, Muzej Vojvodine Novi Sad; “Krusedolska zvona” 2012;Celovecernji koncerti:Gornji Milanovac 2014, Šid 2014, Bjeljina 2015; Manakovo kulturno leto 2016;CD Kad zapjevam, Balcan Culture Heritage: 2013; CD Balcan Soul WMAS: 2015; Republicka smotra, Cacak 2016; Plovdiv 2014, Bugarska; Šest vekova manastira Kamenac-2018.; Koncert Olivere Katarine-2018.; Svetosavska akademija Teslic-2019.,2020.; Svetosavska akademija Brcko- 2018.,2019.; Svetosavska akademija Prijedor- 2018., 2019.; Muzicko poetsko vece- Zlatibor 2019.; Promocija CD-a Muzikološkog instituta SANU- 2019.; Koncert Sirogojno, Svet muzike-2019.; Manifestacija Dani Milovana Vidakovića, Tresije-2019.; Obeležavanje 50 godina eparhije Nemačke-2019; Kvadratura kruga-2019.; Emisija Neka pesma kaže, Novi Sad-2019.; Morgenland festival-2020.; Festival HOP-2020.; Obeležavanje Pogroma, Narodno pozorište Beograd- 2020.; Obeležavanje dana državnosti R. Srbije, Orašac-2020.

Марко Витић, рођен 21. новембра 1996. године у Београду. Основну школу ''Јован Јовановић Змај'' у Обреновцу успешно завршава 2011. године, а у периоду од 2011. до 2015. године похађа Ваздухопловну академију у Београду, смер: техничар ваздушног саобраћаја за безбедност. Октобра 2015. године постаје редован студент Факултета безбедности Универзитета у Београду.
У септембру 2004. године постаје члан Центра за очување традиције и културе ''Термоелектране Никола Тесла'' Обреновац и од самог почетка бављења фолклором показује раскошан таленат за народну игру и песму, те врло брзо напредује и након непуних 9 година, 23. септембра 2013. године, постаје редован члан (играч/певач/солиста) Извођачког фолклорног ансамбла. У својој четрнаестогодишњој играчкој каријери, небројано пута је узео учешће на многобројним концертима, државним манифестацијама и турнејама (Н.Р. Кина, Тунис, Шпанија, Италија, Чешка Република...)
У септембру 2016. године Марко Витић, са обједињеним играчким и уметничким искуством, постаје руководилац Млађе групе деце (узраст деце: од 9 до 10 година) у Школи фолклора Центра, те почиње активно да улаже у систематски рад, постављање васпитних темеља и успостављање квалитетних међуљудских односа заснованих на узајамном поверењу, са циљем да млађи чланови Центра прихвате праве вредности и науче правила лепог понашања.

Ана Миљојковић рођена је 14. септембра 1992. године у Београду. Основну школу завршила је у Обреновцу, а средње и академско образовање стекла у Београду. Године 2010. уписује Факултет музичке уметности на одсеку за музичку педагогију, а четири године касније и Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу на одсеку за контрабас. У међувремену, Ана је остварила успех на Мастер академском програму Факултета музичке уметности. Од 2013. године бави се педагошким радом и учествује у бројним уметничким, културним и друштвеним пројектима, похађа стручне семинаре и усавршава као уметник. Од 2016. Ана постаје редован члан Народног оркестра ЦОТК ТЕНТ и након две године указује јој се прилика да постане и хоровођа чувеног хора Обреновачке девојке коју са задовољством прихвата. Данас је активан педагог, свирач, диригент, али и певач.Администратори и аутори сајта:

- Кристина Гагић
e-mail: / kgagic999@gmail.com /

- Ана Ћорломановић
e-mail: / ana.corlomanovic@gmail.com /

Контакт:
011/8724-394
/office@cotktent.rs/
Улица: Војводе Мишића 226,
11500 Обреновац, Република Србија

Copyright © 2018.