Kulturno-umetničko društvo "TENT" osvaja specijalnu nagradu žirija na 24. Internacionalnom Festivalu Kulture i Umetnosti u Turskoj!

Sa velikim ponosom, Kulturno-umetničko društvo "Termoelektrane Nikola Tesla" iz Obrenovca predstavljalo je Srbiju na prestižnom 24. Internacionalnom Festivalu Kulture i Umetnosti, koji je održan od 27. jula do 6. avgusta u Turskoj. Ova značajna manifestacija okupila je ansamble iz različitih zemalja sveta, pružajući im priliku da svoju kulturu i umetnost podele s međunarodnom publikom.

Međunarodni Festival Kulture i Umetnosti u Istanbulu, poznat kao Bujukčekmeče, osam puta nagrađivan za "Najbolji svetski festival kulture i umetnosti" od strane Svetske Asocijacije Festivala, otvorio je svoja vrata po 24. put. Ove godine, pod sloganom "Volite jedni druge, mir za sve," festival je ugostio više od 1.500 ambasadora kulture i umetnosti iz 100 zemalja, posebno povodom stogodišnjice Republike Turske.

Naši talentovani igrači KUD-a "TENT" predstavili su autentične narodne igre, pesme i nošnje naše zemlje. Njihova pažljivo odabrana izvođenja i stručna priprema doneli su duh i energiju srpskog folklora na ovaj međunarodni festival, što je rezultiralo osvajanjem specijalne nagrade žirija po imenu "Suzi Benitez."

Ova nezaboravna turneja pružila je našim članovima priliku da se upoznaju sa različitim kulturama, steknu neprocenjivo iskustvo i internacionalne kontakte dok su se družili sa mladim folklornim ansamblima iz različitih zemalja.

Ovaj izvanredan uspeh KUD-a "TENT" oslikava posvećenost umetnosti i kulturi, i ponosno predstavlja Srbiju na svetskom nivou.